Лятото дойде

залез през лятото

красив летен залез


Честито на всички чакащи този незабравим сезон. Днес /21.06.2011/ точно в 8:16 вечерта дойде астрономическото лято. Това е лятното слънцестоене и денят е най-дългият в годината, от тук нататък започва да намалява деня и да се увеличава нощта. Днес денят е дълъг цели 15 часа и 19 минути.
За щастие прогнозата за времето е за топъл, летен ден – подходящ за плаж в цялата страна.
Очакваните максимални температури са между 25 и 30 градуса, в София около 25. По черноморието времето също ще бъде подходящо за един хубав летен плаж на горещият пясък , с температури на въздуха около 26 – 29 градуса, температура на водата около 24, а вълнението на морето ще бъде около и под 1 бал.
Насладете се на чудесното време с избор на подходящо преживяване – плаж, разходки в парка, но внимавайте с температурите и силните слънчеви лъчи. Пазете децата също от силното обедно слънце.
Желателно е ако изберете да прекарате денят на плаж да се погрижете за защита на кожата със специални слънцезащитни лосиони и масла, също така ползвайте и шапка за да си предпазите главата.
Остава да се насладите на един от най-хубавите сезони и да си изкарате много приятни моменти, тъй като лятото си отива официално на 23.09. и после отстъпва място на есента.