Лечебните свойства на водата – SPA

Още в древен Рим са ползвали лечебните свойства на водата и водните процедури. Така известното съкращение SPA – Sanus Per Aquam, означаващо „здраве чрез вода“ и днес и преди 2000 години се използва с пълна сила. В Рим тези процедури са използвани само от знатни особи – управляващи, видни членове на обществото и техните близки, а днес е доста по-популярно и се използва масово от хората, особено от по-развитият свят.

СПА процедурите днес биват много и разнообразни видове, в различните части на света и различните култури и религии извършват различни дейности.
В България има доста комплекси, предлагащи подобни услуги от различен ценови клас и качество. Изборът на клиента е много богат, но е необходимо да съобразите СПА центърът с Вашите конкретни нужди и възможности.

При СПА сеансите е много важна обстановката – необходимо е да изпитате душевно спокойствие и равновесие. Набляга се на приятна и отпускаща атмосфера. Също е важно да се използват само етерични масла, само от естествен произход и да не се използват химии и вещества предизвикващи пяна.
В помещението трябва да има предразполагащ аромат, а също така е добре и да се запалят свещи, внасящи допълнително чувство за хармония.
Има и изцяло лечебни терапии, като включват покриване с водорасли, кални бани, гмуркане в ледени води, потапяне в минерална вода, подводни масажи, масажи с пара и различни други.

Каквито и сеанси да изберете със сигурност ще Ви се отразят ползотворно на организма и ще се отърсите от ежедневният стрес. Може да пробвате различни видове, дори и обикновени, като сауна, потапяне в минерална вода, които ще ви отърват от мъртвите клетки и ще ви ободрят.

здраве, чрез вода

статия за лечебните свойства на водата

*plajove.com препоръчва консултация с лекар или специалист при избор на конкретен сеанс, особено за хората страдащи от болести