На плаж с деца

На плаж с деца

На плаж с деца

Плажът е чудесно място за разпускане, но рано или късно се налага да се посещава с децата. Тогава трябва да забравите досегашните си преживявания и идеи за плажа и да се посветите изцяло на децата и тяхната безопасност основно.

Важно е да съобразите следните точки, за да си прекарате приятно и без инциденти:

Да не се загуби
Много е важно е да следите детето постоянно, тъй като опасността от загубване е голяма, особено при много хора и шум.

Нараняване
Трябва да предотвратите нараняването, като изберете подходящо място без огради или други строежи, в които би могло да се спъне или удари.

Повишено внимание във водата
Ако му позволявате да се къпе само или вие ако го къпете, в зависимост от възрастта и нуждите трябва да бъдете много внимателни с водата, тъй като само при най-малкото невнимание може да доведе до нагълтване с вода или по-сериозни последствия.

Хлъзгане
Ако сте избрали да отидете на басейн трябва да съобразите обувките на детето с условията, за да се избегне хлъзгане. При басейните е много хлъзгаво и на мокрите плочки, както и на местата където има образувана плесен – това става при постоянно мокри условия

Защита от слънцето
Необходимо е да използвате слънцезащитни кремове, както и шапка, за предпазване от топлинен удар. Може да използвате и светли, широки дрехи, покриващи проблеми зони, като раменете например.

Хавлия и дрехи
Необходимо е след приключване на плажуването, тъй като всяко хубаво нещо си има край да попиете водата от тялото на детето и да го облечете в сухи дрехи, като го предпазвате по този начин от настинки.

Вода, лекарства и храна
Разполагайте с големи количества вода за пиене и за освежаване. Трябва също така да вземете нещо и за хапване, тъй като водата ще изтощи организмът и малкият палавник ще иска храна. Ако детето ви взима определени лекарства не забравяйте да ги вземете.
Носете си и мокри кърпички, които имат добра освежаваща функция, както и дезинфектират добре.

Спазвайте тези правила, бъдете внимателни и ще си прекарате незабравими моменти с вашето съкровище – детето
*plajove.com съветва да не се излагате на пряка слънчева светлина от 11:00 до 16:00 часа в летните месеци.

Етикети: , ,