Плажен волейбол

Плажен волейбол

Волейбол на плажа - чудесен летен спорт

Плажният волейбол е един чудесен спорт за летните месеци. Дори да не сте привърженик на волейбола, като спорт също бихте се насладили на самата игра.
Според международните правила за игра на плажен волейбол той се играе на пясък, а игрището е 16 на 8 метра. Отборите са по двама души, а геймовете са до 21 точки.

Разбира се това са официалните правила за официалните игри, но може да разпуснете с игра с ваши правила с приятели, която ще ви зареди с положителна емоция.
Лятото е сезонът, подходящ за тази игра на открито, а плажният волейбол се определя, като спортът на лятото. Освен, че за един час игра се изразходват над 400ккал. се натоварва цялата мускулатура на тялото, ще хванете и равномерен тен и ще изпитате удоволствието от игра на волейбол на плажа.

Вероятно този спорт се е зародил през 1920г. В Санта Моника, Калифорния, САЩ, след което се пренася в Европа и Азия. Най-престижното първенство по плажен волейбол е Manhattan Beach Open, а световните супер сили са Бразилия, САЩ и Австралия. През 1996г. е признат за олимпийски спорт, като през 1992г. дебютира на олимпийските игри във Барселона.

Един от най-известните турнири по плажен волейбол в България е Мтел бийч мастърс.